Anmeldelse: Digital PVR fra YouSee – Samsung SMT-H3126

Home / Anmeldelse: Digital PVR fra YouSee – Samsung SMT-H3126

Yousee har i længere tid været plaget af problemer på den digitale front. Den først Sagem-HD boks blev ingen succes, og den blev lagt på hylden. Den tog over et år at få en ny model på banen, og denne var heller ikke fejlfri. Faktisk langt fra. De seneste to bokse er begge fra Samsung, en HD-dekoder uden harddisk, og en HD PVR med harddisk. Modellen uden harddisk blev lanceret med problemer, guiden var langsom, boksen frøs og folk oplevede pixelering af især hd-kanalerne. Efter diverse firware updates lykkes det, at få boksen til at virke, som det hele tiden havde være meningen.

Den 2. september kom så boksen, jeg selv har ventet på, nemlig samme model med harddisk. Jeg har tidligere været glad indehaver af en Humax PVR-8000T DVB-T boks, som er et vidunder. Den fryser ikke, den har gode, intuitive menuer, og så er den bygget som en mursten. Den har enkelte problemer med optagelser, der komme ud af sync, hvis den mister signalet et øjeblik -men overordnet en hård konkurrent, til den nye DVB-C boks fra YouSee.

Samsung SMT-H3126

 

Samsung SMT-H3126

Samsung SMT-H3126

Design

Boksen er som bekendt designet af Samsung, hvilket vil sige den er blank og sort. Ligesom alt andet Samsung laver. Man kan enten være for eller imod deres designparadigme, personligt er jeg nok mere til imod. Objektiv set er boksen dog relativt stilren, og langt, langt bedre end de franske Sagem-bokse, som YouSee tidligere har brugt.

Samsung SMT-H3126

Fjernbetjeningen er desværre også Samsungs almindelige sorte, gummiknap-infesterede løsning, som jeg dog ikke bruger (yay Harmony). Den gør jobbet ok, men er ikke noget man ville give præmier. Det skal i parantes bemærkes, at IR-øjet er relativt svagt på boksen. Jeg har ikke hørt andre klage over dette, så måske det kun er min. Harmony’en er ellers kendt for at sende stærke signaler, men den skal sigtes ret nøjagtigt, for at ville tale med boksen.

Installation

Installationen foregår let og smertefri, du indsætter kortet, og indtaster netværksnummer (så den ved hvilke kanaler, den skal finde). Herefter klarer boksen resten selv. Den er sat til ikke at bruge AC3-lyd (surround) fra naturens hånd, hvilket nok også er det mest hensigtsmæssige, for de flestes vedkommende.

Samsung SMT-H3126

Samsung SMT-H3126

Funktion

Og nu til hovedpunktet. Betjeningen af boksen er relativt ligetil. Du tænder den, og så starter den op på den kanal, du sidst så. Her kan man bruge guiden, optage via guiden, sætte på pause, spole tilbage (til den del af programmet, man har set) etc.. Alle de ting, som YouSee har sagt den kan, kan den. Det er rart. Hastigheden på guiden er acceptabel, omend ikke så hurtig som min gamle Humax. Årsagen skal dog måske findes i de mange flere kanaler. Selvom hastigheden generelt er ok, så kan det hele føles lidt trægt, som om den generelt set kunne have brugt en kraftigere CPU.

Samsung SMT-H3126

Optagelser virker fra guiden. Du finder et program, trykker optag, og så bliver programmet markedet med en gul prik. Senere bliver det muligt at optage serier af programmet ved dobbelttryk, således at den optager alle Simpsons, ved at trykke på en episode. Smart.

Adgangen til de optagede programmer kommer via en “Recorded TV” menu, som har programmet i listeform. De er inddelt efter dato eller navn, som man selv vælger. Her halter interfacet efter min mening en smule, da det ikke er muligt at få andet en liste-view. Fx ville en simpen grid-view, ala Windows Medie Center, have været enormt rart. Listen bliver hurtigt lang, og pga. trægheden, kan det være besværligt at finde et program. Og især at slette programmer. Der er ingen måde at slette flere af gangen, man skal helt ind på dem hver gang. Ikke smart. Boksen kan i øvrigt optage både SD og HD.

Det er muligt at søge i guiden. Hvis du søger på “daily”, finder den fx Daily Show for den næste uge. Her er dog en stor mangel: Man kan ikke optage fra dennes resultater. Man kan se, hvornår programmet kommer, og så skal man finde det via guiden igen, hvis man vil optage. Det er ganske uacceptabelt, og bestemt noget jeg forventer bliver rettet.

Det er muligt at leje film via en Video on Demand-funktion, som jeg dog ikke har prøvet. Der er ingen mulighed for at se trailere for filmene, så man er bundet til et køb, for at se noget som helst derinde.

“Feel”

Lad det være sagt, at jeg er enormt glad for, at have fået alle mine kanaler i digital kvalitet. Det er en befrielse, og en dag jeg kom til at starte på analog, sagde kæresten: “Har det altid været så dårligt? Det er da også blevet værre, er det ikke?” Hvortil jeg svarede, nej, det har altid være så skidt. Det er jo det, jeg taler om. Det er lækkert med kvalitet, og nu kan jeg pause og optage alle kanaler, ikke kun DVB-T. Igen super lækkert. Optagelserne lader også til at virke, det meste af tiden. Der er enkelte problemer med undertekster, på kanaler hvor de hentes via tekst-tv (som i øvrigt er meget langsomt på boksen), men det kan jeg leve med.

Der er dog også negative ting. På trods af at boksen virker som den skal, så er den ikke altid helt gennemtænkt. Fx kan man ikke optage søgeresultater, favoritlisten udelukker alle andre kanaler fra guiden etc.. Det er en boks med potentiale, når småtingene bliver ordnet. Spørgsmålet er så bare, om det er fejl, eller bare design-dummerter. Jeg vil fx sværge på, at nogle kanaler simpelthen ikke sender et stereosignal, som kan laves om til Dolby PL2? Hvorfor!?

Det skulle senere bliver muligt, at “starte forfra” på diverse programmer, men det er ikke startet landsdækkende endnu. Desuden har en Recordere-bruger iagttaget, at en On Demand-menu kort dukkede op på boksen, ala DR.dk TV, hvor man har adgang til tidligere programmer. Måske en fremtidig feature, som jeg bestemt ville synes om.

Alt i alt et ok produkt, som ikke er fejlfrit. Det er hverken TiVO eller Sky+, men vi skal jo desværre starte et sted.

NB: Som jeg skriver dette, har mange problemer med, at alle kodede kanaler er væk. Det er formentlig pga. YouSees nye computersystem, og ikke boksens skyld. Jeg vil ikke lade deres kundeservices grænsende inkompetence gå ud over produktet, så det influerer ikke på anmeldelsen.

48 thoughts on “Anmeldelse: Digital PVR fra YouSee – Samsung SMT-H3126”

 1. Hej,

  Nu skriver du i anmeldensen, at du bruger din Harmony fjernebetjening – men hvor fandt du frikvenskoden? Jeg har en anden Samsung fjernbetjening, hvor jeg har prøvet alle kodene der står i tv manualen, men uden held – der er jo ikke megen hjælp at hente i Yousee manualen… Håber der et kvikt hoved der ude der kan hjælpe?

  mvh. Jeff

 2. Jeg er ikke sikker på jeg er helt med, på Harmony'en søger man på modelnummeret til boksen, altså Samsung smt-h3126. Så finder softwaren selv ud af koderne. Hvis du tænker på andre former for multibetjening, så er jeg desværre lidt blank…

 3. Tak for en god anmeldelse, den har givet mig nyttig information som det ikke har været muligt at hive ud af TDC / Yousee's sælgere. Jeg har et spørgsmål vedr. tekst-tv (som jeg bruger meget), du skriver i anmeldelsen:

  "Der er enkelte problemer med undertekster, på kanaler hvor de hentes via tekst-tv (som i øvrigt er meget langsomt på boksen)"

  Bruger man boksen til at vise tekst-tv, så vidt jeg kan se af brugsanvisningen er der ingen tekst-tv knap på fjernbetjeningen? Eller bruger man TVets tekst-tv funktion?

  Jeg har den opfattelse at tekst-tv signalet sendes mellem billederne, d.v.s. at det kommer lige hurtigt på alle TV, nogle kan så gemme flere sider end andre. Hvordan viser det sig at tekst-tv er langsom med denne boks, tager det lang tid at bladre mellem tekst-tv siderne, eller hvordan skal det forstås?

 4. Selv tak… Det drejer sig om, at HDMI-standarden ikke medtager den ekstra billedinformation, som tekst-tv kræver. Derfor er man nødt til at bruge tekst-tv via boksens tuner. Der er en knap på fjernbetjening, ligner en skærm med linjer i. Jeg må indrømme jeg ikke ved, hvordan det forholder sig, hvis man bruger SCART. Det er muligvis muligt at bruge sit tv's tekst-tv i den situation, men jeg har ikke testet 😉 Tekst-tv er langsomt, fordi den det tager lang tid at hente siderne, i forhold til mit Panasonic PX80, som er ret hurtigt via den indbyggede tuner.

  Mht. de kanaler der henter undertekster via tekst-tv, så fungerer selve teksterne ok (selvom de er meget store og grimme), problemerne er primært ved optagelser, hvor den kun medtager hver anden. Fejlen er stadig ikke rettet, så kanaler som Nat. Geo og Canal+ har lidt bøvl endnu.

 5. Tak for svaret, det er altså tekst-tv funktionen i boksen der er problemet.

  Jeg håber du har tid til et par spørgsmål mere:
  Som jeg forstår det er der i en "standard" opsætning kun en HDMI forbindelse fra boks til skærm, og ikke noget antennesignal. TVets tuner bliver ikke brugt, og det gør altså ingen forskel om TVet har digital tuner, MPEG4 dekoder, kun analog tuner, eller slet ingen tuner overhovedet, det skal blot have en HDMI indgang. Er det korrekt forstået?

  Hvad så med billedforbedrings teknologier som f.eks. den 100Hz funktion der tilbydes i Sony 40W4500. Vil de heller ikke have nogen effekt når man bruger SMT-H3126 på Yousee, eller virker de på signalet fra HDMI indgangen?

  Endelig er der spørgsmålet om fjernbetjening. Kan din Harmony fuldt ud erstatte fjernbetjeningen til SMT-H3126, d.v.s. også i forbindelse med opsætning etc.? Jeg hader at skulle bruge flere fjernbetjeninger!

 6. Det er korrekt, at du ikke bruger tv'ets tuner Skærmen bliver brugt som monitor. Mht. til "billedforbedring", så er den altid til stede, på alle indgange. Kun farveindstillinger og lignende er afhængig af input. Om 100 hz så er nyttig på en fladskærm er en hel anden diskussion 😉

  Og Harmony'en kan fuldt ud erstatte det hele ja, og lidt til, fordi man kan lave macroer. Så den kan varmt anbefales.

 7. Jeg vil lige melde tilbage som tak for dine svar. Jeg har nu lejet en Samsung H3126 boks og bruger den på et Sony 40w4000 TV og styrer med en Harmony One fjernbetjening. Familien er begejstret for kvaliteten, og den lette betjening af optagelser m.v.

  Jeg har dog et enkelt problem tilbage. Jeg har oplevet det samme problem med at IR øjet på H3126 er meget svagt, det bevirker at den ofte ikke reagerer på fjernbetjeningen. En opjustering af signalstyrken på Harmony fjernbetjeningen har hjulpet lidt, men situationen er stadig irriterende dårlig. Jeg overvejer et indgreb i boksen for at forbedre IR modtagningen (f.eks. indbygge en IR forstærker eller tilslutte et eksternt øje, men det bliver YouSee jo nok ikke så glad for.

  Har du fået løst problemet med IR modtagelsen?

 8. Hej – nej, jeg har ikke løst problemet. Jeg kender en anden med samme problem, også med One. Jeg har bare lavet knapper på LCD'en til de funktioner, som ind imellem glipper. Det er mest at få stillet over på det rigtige input. Godt du ku' bruge info'en.

 9. Lej har også lejet en Samsung H3126. Generelt er jeg tilfreds med boksen selv om den ikke er fejlfri. Desværre bruger for 25 kr standbystrøm om måneden (20 watt). Lidt rigeligt når den koster 59 kr/md at leje. Den er er godt et minut om at tænde fra kontakten er elspareskinne ikke en god løsning.

 10. Nu har jeg så modtaget denne digitale modtager og optager, og jeg syntes faktisk den har et lækkert design, der står fint til min ps2, ps3 og mit 42 tommer LG PQ6000. Jeg har dog oplevet småproblemer såsom at komme til at skifte hvilken frekvens, fjernstyringen sender på, så den slet ikke virker til modtageren. Det blev dog løst efter en relativ kort snak med yousee kundeservice.

  Jeg har en kommentar til din beskrivelse af det dårlige IR. Jeg tror ikke det er dårlig IR, men at boksens responstid er relativ langsom i forhold til det forventede. Det er sjældent boksen ikke reagerer, når jeg bare trykker en enkelt gang. Men man er bestemt fristet til at trykke flere gange på "on" knappen, når boksen faktisk først reagerer 1-3 sekunder efter man har trykket… Tv guide og andet menu knas dukker også først op efter stort set et halv til et helt sekund efter man har trykket – og så kan man få en fornemmelse af at det er IRen der ikke reagerer som den skal.

  Boksen kan måske bruge lidt mere RAM og lidt kraftigere CPU – eller måske noget software forbedring for at løse dette problem.

  Evt under opstart kunne standby/on dioden på boksen lyse gult under opstart. Fordi det er især der, man mærker det.

 11. Jeg overvejer at have en Yousee Plus boks, men mener også at det er vigtigt at den fungerer med TTV-undertekster (normalt via side 399) da jeg er døv og er afhængig af undertekster. Hvad er status på denne i dag?

  1. Umiddelbart virker det, som det altid har gjort. Du skal bare bruge boksens tekst-tv. Dog vil jeg anbefale, du hører Yousee ad, for at være helt sikker…

  1. Se, den var straks værre. Det ved jeg simpelthen ikke. Der er ikke noget på skærmen i dette øjeblik til test, beklager. Jeg må igen henvise til YouSee.

  2. JA! Du kan optage et program og senere se det MED undertekster. Endelig kom denne funktion. Det er en enorm lettelse især når man som jeg arbejder om aftenen.

 12. Hej er generelt meget tilfreds med HD Boksen fra You See

  Er der nogen der ved om man kan tilslutte en ekstra hard disk eller kopiere fra den indbyggede disk på Samsung smt-h3126 pvr? 160 gb bliver jo hurtigt brugt, når man har HD kanaler.

  1. Som Twinkly siger, så er der ingen funktionalitet i USB-stikket, netop af piratkopieringshensyn. Ærgeligt, siden DVD-optagere jo godt kan, men sådan er det bare 😉

 13. Der er tilsyneladende nogle USB stik, men det lader ikke til harddisken registrerer det som ekstra plads. Hvilket jeg udemærket forstår, ellers ville det være for let at overføre filerne til computer, gøre dem mindre og frigive det på nettet.

  Du må desværre gøre som jeg, og slette det, du har fået set.

 14. Tak for en god anmeldelse. Jeg har selv anskaffet boksen men har et problem:

  Kan man ikke optage og se et program på samme tid? Så vidt jeg kan se, har man ikke adgang til et optaget program, før det er optaget færdigt. Jeg kan ikke finde det i listen over optagede programmer.

  Jeg er med på, at man kan Pause Live tv ved at trykke på pause i et program og så spole frem. Men kan man ikke programmere en optagelse og så starte på at se det, før programmet er færdigt? Det kan man da vist på alle andre recordere.

  mvh Clemens

 15. Netop, "chase playback" hedder det vist på min højtelskede, gamle Sony 910 HD-optager, som jo desværre teknologisk er forældet (uden HDMI også videre).

  Ja, "start forfra" burde også kunne spole.

  Selvfølgelig skal man ramme et kompromis, når YouSee smækker en ny brugergrænseflade på en boks, men i dette tilfælde er den måske næsten for pædagogisk. Jeg gad også godt at have mulighed for at vælge forskellige komprimeringer på optagelserne. Jeg fik faktisk fyldt harddisken lynhurtigt, fordi den optag HD-film. Det advarede boksen slet ikke om.

  1. Den er langt fra perfekt – vi har ikke adgang mobilt (Sky+ og TiVo) og man kan ikke optage i serie. Det lovede "DR Arkiv" er heller ikke dukket op endnu, selvom det nok er på vej.

   Største forbedring siden den her anmeldelse blev til nå nok være hastigheden generelt. Guiden er blevet meget hurtigere, og er faktisk ret ok nu. Det er dog stadig håbløst at slette optagelser, tager en evighed. Hvorfor kan jeg ikke markere flere etc.?

   Men overordnet set er det bestemt bedre end analog 😉

   1. Det tager relativt kort tid at slette optagelser (der ikke er HD), men der er en glitch i maskinen, der får den til at gå i baglås, hvis du ser en optagelse helt til enden.

    En anden ting, der irriterer mig en smule, selvom det forlyder at det er blevet bedre, er maskinens generelle loadingtider – det er især slemt i søgefunktionen.

  2. Jeps, jeg oplevede samme oplevelse med pladsmanglen, hvis man optager programmer og udsendelser i HD format.

   Jeg har nu vænnet mig til at optage de udsendelser, jeg rigtigt gerne vil se, og se dem, når jeg har tid, hvorefter jeg sletter dem. Vil ikke risikere den løber tør for harddiskplads midt i en optagelse (hvilket den ikke advarer om i god nok tid, den stopper bare og informerer om at den er løbet tør for plads)

  1. Jeg har endnu ikke set en funktion der hedder "optag denne serie". Der er et punkt, der hedder serier under optagelser og under genrer.
   Så vidt jeg kan se på det hele, er det kun forberedelse på det, DR har lovet, som daniel nævner i kommentaren over din.

 16. Ok, ja det er rigtigt. Det er en serie af optagelser, man kan planlægge. Ikke optagelse af en serie….

  1. Kan man klikke "optag" to gange, og få den til at optage fx hver afsnit af Simpsons efterfølgende? Så har jeg overset, at det er blevet aktiveret… De talte om det i starten.

   Edit: Og den blev så besvaret, takker.

 17. Nej, man kan så vidt jeg ved ikke automatisk sætte den til at optage alle Simpsons. Men du kan sætte den til at optage Tv3 kl 19-20 hver dag.

 18. Jeg har den anmeldte box, men har fået mig et lille problem. Min DVD afspiller har jeg tilkoblet boxen via scartstik, ganske som beskrevet i brugervejledningen – kan nogen fortælle mig hvordan jeg får dvd filmen på skærmen…? Jeg har søgt efter dvd kanalen, men ikke fundet den. Ligeledes har jeg været alle instillinger igennem, men det er jeg ikke blevet klogere af. Samsung boxen er tilsluttet mit TV via HDMI, hvis det betyder noget…?

  1. Dvs. at du har din DVD afspiller –> scart –> samsung boksen –> TV ?

   Har dit TV mere end et scartstik? Hvis ja, så ville jeg bare tilslutte DVD boksen direkte i TV'et.

  2. Slutter op om Twinkling her, eneste grund til at bruge SCART i boksen er hvis man ikke har mere end ét i TV'et. Du kan, så vidt jeg ved, ikke overføre SCART signal via HDMI, da det er analog. Desuden er der kun pass through, så ingen "video kanal" på boksen.

   1. Hvis it TV kun har et scart stik, har den højst sandsynligt ikke HDMI… lol. Og HDMI kabler koster alligevel lidt, så hvis man ikke har behov for det eller lyst, så er der ingen grund til at købe et.

    Hvis det er pass through, så skulle billedet automatisk vise DVD afspilleren billede, når den tænder, right?

    1. Så længe boksen ikke er tændt, jo, så skulle der virke som normalt. Nu skrev Peter jo bare, at han var tilsluttet med HDMI, så gik ud fra han ville have et SCART ledigt.

  1. Husk at boksen ikke er din ejendom, men yousee's. Du lejer den kun – så soft- og hardware modifikationer er vist ikke tilladt.

   Jeg mener dog du kan sætte en en ekstern harddisk til via USB.

 19. Husk at boksen ikke er din ejendom, men yousee's. Du lejer den kun – så soft- og hardware modifikationer er vist ikke tilladt.

  Jeg mener dog du kan sætte en en ekstern harddisk til via USB.

 20. Jeg har observeret at når jeg afspiller programmer som er blevet optaget, så "hakker" lyder lidt en gang i mellem. Kan det have noget at gøre med at harddisken er ved at være fyldt, eller kan man på een eller anden måde defragmentere eller omformattere harddisken?
  Eller hvad kan man gøre?

  1. Jeg tror det har mere med kvaliteten af signalet at gøre. Nogle gange hopper den bare lidt… Hvis disken er ved at være fuld, så kan det nok være en ide at tømme lidt ud i indholdet – men ved det ikke.

 21. Jeg har samme udfordring som Peter Jensen mht. afspilning af DVD/Video via scart. Efter at have tjekket manualer og google, er det min opfattelse, at scart ikke er til input men kun output fra Samsung boksen. Dvs. at man ikke kan sende output fra DVD/Video til Samsung boksen – kun den anden vej. Løsningen er nok at tilslutte DVD/Video direkte til fjernsynet/skærmen.

 22. hej there. I would like some help regarding a smt-h3126 tv box from yousee. It happend that the power was intrerupted while the device was updating itself and now does not start anymore. I tried to reset it holding the menu and guide butons for 10 or 20 seconds but did not work. now the display is saying boot but actualy is doing nothing. I think I should put manualy the firmware again in order to work again or I do not really know. That.s why I am asking for your help. If you can help me please write to my email vasilachesorin@yahoo.com or here. thank you

 23. Hi Sorin,

  Sounds like the device is busted for good, and there's no way for you to reinstall it, as you simply doesn't have the access – and also you will break the warranty and contract with yousee (I suppose you've rented it from them).

  Call yousee support, they'll have to send you a new recorder.

 24. Jeg skal lige høre om jeg har forstået rigtig:
  -Man kan ikke trykke på “optag” og så se programmet man optager? Kun se det bagefter??
  Og nogle andre spørgsmål:
  .Kan man sætte en ekstern harddisk til? Jeg har en harddisk med film som jeg gerne vil kunne afspille via boxen. Jeg behøver IKKE at overføre film etc fra boxen til en ekstern HD. Hvis ja, understøtter boxen harddiske som er formatteret med andet end FAT32? (Fat32 har en filstørrelsesbegrænsning på 4gig – når jeg ripper mine blu ray film bliver de større end 4gig og kan derfor ikke spille på min nuværende afspiller da den KUN kan læse FAT32 formatet).

  -Kan man via det trådløse USB netværk streame film fra andre computere etc?
  Tak:)

  1. Hej Troels

   – Nej, man kan ikke se programmer, mens man optager dem – det du efterlyser, hedder vist chase-play.
   – Nej, du kan ikke sætte en ekstern harddisk i på nogen måde. USB’erne er kun til service.
   – Nej, den kan ikke streame fra andre enheder.

   I det hele taget er den boks ved at være gammel, den kan kun vise TV og optage. Ikke så meget andet. Jeg har selv afskaffet den for nogle måneder siden, da den havde udlevet sin nytteperiode. Vi har i stedet købt en Samsung BD-E8300, som kan noget mere. Den har SmartTV, altså bl.a. Netflix, den kan streame over wifi (fra fx en NAS) og den kan optage TV osv.

   Der er vist en ny boks på vej fra YouSee, som skal erstatte den nuværende. De har lanceret en lille boks til YouBio og TV, men den kan vist ikke ret meget andet end vise TV og streame fra deres betalingstjeneste.

   mvh
   Daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.