Se video fra din NAS på iPad / iPhone med XBMC

Home / Se video fra din NAS på iPad / iPhone med XBMC

Hvis du er indehaver af en jailbroken iPad (eller iPhone), så har de rare folk bag XBMC porteret mediecenterprogrammet til Apples populære tablet.

XBMC tillader afspilning af stort set alle videoformater, også mkv i høj opløsning. Min egen iPad bliver mest brugt i sofaen og på rejser. På sofaen tillader den mig, at se andre programmer eller film, end dem kæresten som regel får lov at se på TV’et (I’m looking at you, De unge mødre).

Førhen kunne man med forskellige programmer se video via en computer, uden først at skulle lave om til ”Apple-format”. Det var dog lidt en omvej, da man skulle have gang i en hel maskine, for at bruge iPad’en. Med XBMC er det ikke længere nødvendigt.

Mediecenter-softwaren startede sig liv på den originale Xbox (Xbox  Media Center, forstås), og ligger delvist til grund for eksempelvis det noget mere udbredte Boxee. Selvom Boxee er langt at foretrække, så er XBMC stadig en god opgradering fra de almindelige videomuligheder på iPad. VLC tillader afspilning af SD-indhold, men med XBMC kan man også se HD-indhold af forskellig art.

Der er tale om en forholdsvis komplet udgaven af softwaren. Det vil sige, at man også kan tilføje kilde fra sit netværk, eksempelvis en medieserver i form af en NAS (network attached storage). Det er en fantastisk funktion, som dog kræver, at man skriver sin servers adresse ind manuelt. Og det er lidt omstændigt.

Brugeroplevelsen halter stadig lidt. Interfacet er ikke lavet til touch, så knapperne er for små (især på iPhone!). Samtidig går navigationen langsomt, og man kan være voldsomt i tvivl, om maskinen faktisk har opdaget, at man har trykket. Samtidig er måden, man tilføjer kilder … Besværlig.

Kommer man over den slags, så giver XBMC iPad’en et lille løft i medieafspillerområdet, og er dermed en kærkommen tilføjelse til min app-samling – og endnu en grund til at begive sig ud i den fagre jailbreaking-verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.