iPhone 4S anmeldelse: Den til dato mindst imponerende iPhone

Home / iPhone 4S anmeldelse: Den til dato mindst imponerende iPhone
Image credit: renatomitra på flickr

Apples iPhone 4S er en fantastisk telefon. Den bedste iPhone til dato. Det er bare ikke den mest imponerende.

Jeg er forholdsvis fedtet ind i Apple. Vi har i mit hjem en Macbook Pro, en Macbook Air, en iPod, tre iPhones, en iPad og en Airport Express. Gammelt grej er givet væk eller solgt. Derfor kommer tanker i dette indlæg fra en fyr, som har let til tårer, når Steve går bort. Hav det in mente, når jeg siger, at den seneste iPhone ikke fylder mig med glæde, som tidligere Apple-produkter har gjort det.

Telefoner er blevet for gode

Jeg har svært ved at formulere mine tanker, men prøver her: Telefoner er blevet for gode, og der sker ikke nok nyt lige nu. Springet fra iPhone 3G til 3GS var stort, fordi den blev meget hurtigere. Meget. Indpakningen var den samme, men oplevelsen af at bruge telefonen var en helt anden.

Denne gang er indpakningen også den samme. Men det behøver jo ikke være et problem. Der er nemlig kommet ny CPU, som er meget hurtigere, nyt kamera, som er meget bedre, og endelig Siri, som er meget smart.

Svært at mærke forskel fra 4’eren

Det forholder sig bare sådan, at den sidste iPhone var så god på både hastigheds- og kameraområderne, at jeg simpelthen ikke kan mærke forskel. Jeg er tung bruger, og laver mange ting, tager mange billeder etc., og med undtagelse af lidt bedre billede i lav belysning, så oplever jeg ikke megen fremgang til hverdag. Bevares, hvis jeg ser efter på billeder, så er de bedre, men der er ikke nat-og-dag til forskel, som der var med 3G til 3GS til 4. Og det er synd.

Siri er højdepunktet

Siri er sjov. Jeg er som bekendt halvt englænder, hvilket gør, at Siri faktisk forstår 80 % af de ting, jeg siger til hende (eller ham, i den britiske version). Jeg bruger dagligt Siri til nedtællinger, reminders og alarmer. Og det virker ret godt. Det virker mindre godt i forhold til email og SMS, da alt stadig skal foregå på engelsk.

Siri har vanvittigt stort potentiale, og mange er allerede begyndt at hacke eksterne tjenester ind over. Man kan fx nu tænde lys i sit hus, åbne garageporten eller starte bilen ved hjælp af Siri. Når Apple engang åbner for en API, så alle kan lave ny kommandoer, så nærmer vi os for alvor et nyt paradigme inden for ”så’n får jeg min computer til noget”-feltet.

Den bedste iPhone – men ikke den mest imponerende

Som bekendt er det stadig en virkelig god telefon, det er den bedste iPhone hidtil. Den er i mine øjne stadig bedre end Android-lejrens modsvarende hardware og software.

Jeg har eget en Samsung Galaxy S2 i en periode, og forstår Androids fordele. For gennemsnittet af danskere mener jeg dog stadig, at iPhone-tilgangen er den rigtige. De vil alligevel ikke benytte de mange muligheder, som ligger i Android. Jeg har haft begrænset adgang til Android 4.0, men ser ikke umiddelbart nogen grund til, at mine holdning står for fald på grund af den nye version.

Kort sagt, hvis du skal have en ny telefon, så er jeg stadig af den opfattelse, at iPhone 4S er det bedste valg. Men jeg glæder mig til iPhone 5.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.