Computeren begynder at forstå

Home / Computeren begynder at forstå

DR

Nyheden har været ude i et stykke tid, men hey, man kan jo ikke have styr på hele nettet, hele tiden. Jeg interesserer mig en del for det koncept, der kalder “det semantiske web” – dvs. et web som forstår dig. Ikke forstår kommandoer, men forstår ord, ligesom vi gør. Sammenhænge, betydninger afhængig af omkringliggende ord etc.. Et web som altså forstår sprog.

Det er nok ikke lige med det samme, vi skal se efter det, men et firma eller to arbejder på sagen, og the Telegraph har en kort artikel (se link), som fortæller lidt om, hvad der er sket på fronten. Som de siger, så bliver det formentlig en del af Web 3.0, som kan forventes engang i det næste 10-år, vil jeg tro. Jeg er lidt konservativ med mine gæt, jeg har sæt folk blive sat til vægs med den slags mange gange *host* Preben *host*.

Tjek det ud, det er delvist vores frelse og delvist vores undergang.

Computers begin to ‘understand’ the meanings of words – Telegraph

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.