Anmeldelse: Incase Slider Case til iPhone

Home / Anmeldelse: Incase Slider Case til iPhone

iPhones er hundedyre. Jeg vil gerne beholde min iPhone i lang tid, og den må gerne være pæn undervejs. Deraf cases og screen protectors – jeg har efterhånden været gennem nogle stykker. CoverMe.dk gav mig for nylig muligheden for at teste Incases Slider Case, og jeg rapporterer her mine findings.

Incase Slider Case indpakning

Incase Slider Case indpakning

Inden vi når videre, så har jeg en lille indrømmelse. Jeg er som regel ret forsigtig med mine gadgets, især min iPhone, og derfor har jeg indtil nu klaret mig med de såkaldte snap-cases. Det er tynde plastikbagsider til telefonen, som “klikker” sig fast, uden yderligere trylleri. Mit iPhone har altså et ret let liv. Den bor i min bukselomme, og bliver sjældent udsat for fare.

Sådan er det ikke hos min bedre halvdel. Jannis iPhone lever i hendes håndtaske, i midterkonsollen i bilen og en lang række andre, mere udsatte steder. Kvinders telefoner har det ofte mindre let end mænds, simpelthen fordi vi altid har dem i lommen, og ikke udsætter dem for bundløse håndtasker, som også indholder nøgler, makeup, kuglepenne og hvad det nu er, som er i de der mystiske accessories.

For at give casen den bedste test er det derfor Jannis telefon, som de seneste 3 uger har været indhyllet, og nogle af observationerne er derfor hendes.

Førstehåndsindtryk

Casen dækker hele telefonen (ikke skærmen), og har huller til stik. Fordi den dækker begge ender er det ikke muligt at snap’e den på, og selve casen er delt i to. Man glider så begge ender på hver for sig, og opnår et ret tætsiddende resultat.

Casen er delt i to, og "slides" på telefonen.

Casen er delt i to, og “slides” på telefonen.

Skidt

Ved skærmen er plastikkanten hævet en anelse, sådan at man kan lægge telefonen med skærmen nedad uden at ridse den. Desværre bevirker det også, at man har svært ved at nå det yderste af touchskærmen. I Chrome-browseren kan man fx bladre gennem sine åbne faner ved at glide fingeren ind fra siden. Det er væsentligt mere besværligt, når der er en forhøjet kan lige ved siden af.

Den omsluttende kant har desuden en anden, meget uheldig bivirkning: Den er ikke kompatibel med screen protectors. Da jeg installerede casen var telefonen udstyret med en protector fra Incipio, som havde sidder fint fast indtil da. Efter få timer i X-casen begyndte den at peel’e i hjørnerne. Casen trykker simpelthen ind på skærmen på en måde, som gør, at den falder af over tid. Vi gentog efterfølgende med en ny protector fra et andet mærke, og det var samme problem.

Der var i begge tilfælde tale om almindelige platikskærme af den tørre slags, altså uden vand og sæbeopløsning ved installation. Hvis man har én af de nyere (og dyrere) glas protectors, så vil det helt sikkert slet ikke gå. Jeg har førhen brugt slide-cases fra bl.a. Belkin, og her var der ikke problemer med også at have beskyttelse på skærmen.

Godt

Fordi telefonen er pakket ind mere end i en snap-case, så er beskyttelsen også bedre. Den dækker fx hjørnerne godt, og der er stort set ingen risiko for, at casen ryger af telefonen.

I løbet af ferien røg den faktisk på jorden i London en enkelt gang, og hvis ikke den var pakket så effektivt ind, så var der helt sikkert kommer buler i metalkanten rundt om telefonen.

Selve materialet er i øvrigt ret lækkert. Plastikken føles ikke billig, men har en soft touch-effekt, som gør, at den er rar at have i hånden. Nogle vil foretrækker et mere fast greb, men det er en personlig præferance. Den hænger bestemt stadig bedre ved i hånden, end den rå version af telefonen gør.

Som jeg nævnte tidligere, så er adgangen til stik og knapper god. Det lyder banalt, men jeg har oplevet slider-cases tidligere, hvor man ikke kunne få hovedtelefoner i stikket uden en adaptor, som forlængede stikket. Det er måske en anelse sværere at bruge volumen-knapperne, end jeg gerne vil have, men det kunne bestemt være meget værre.

Konklusion

Beskyttelsen, som casen yder, er god. Det er ikke en stor, kluntet, vand- og stødtæt Otterbox, men den gør det bedre end en snap-case. Hvis man er en klovn, som ofte taber sin telefon, eller hvis den rasler rundt mellem andre hårde genstande i en taske, så er det en god måde at beskytte bagside og sider af telefonen.

Selve skærmen lider dog lidt under problemet med at have screen protectors under plastikkanten. Og det er for mig lidt af et problem, da jeg sådan set er mere øm over for den, end over for resten af telefonen. Plastikanten er også irriterende i forhold til at nå det yderste af skærmen med fingrene, men det vænner man sig til at arbejde uden om.

I store træk er der tale om et ok produkt, men det er ikke straight-up godt. Der er plads til forbedring med de små irritationsmomenter, og får XXX styr på dem, så bliver det et ret godt bud på en case, som lige er en tand mere beskyttende end en snap-case – uden at tilføje ret meget ekstra vægt eller omfang til din telefon.

Om CoverMe.dk

Jeg skylder nok at forklare, at jeg ikke har betalt for casen. Den blev på elskværdig vis stillet til rådighed af CoverMe.dk, som er en webshop med speciale i diverse former for beskyttelse til digitalt grej. Pakken som casen blev leveret i levede fuldt op til mine fagnørdede forventninger til en moderne webshop, og der var således også i kassen små oplevelsesdesignmæssige elementer, som jeg sætter pris på 😉

CoverMe.dk-indpakning

CoverMe.dk-indpakning

Jeg har selvsagt ikke haft behov for at benytte deres kundeservice eller RMA-procedure, så den kan jeg ikke udtale mig om. De virker dog fine, hvis du leder efter en dansk webshop med et udvalg af cases til iPads, Macs med videre. Jeg kan fx varmt anbefale Specks Macbook Pro snap-on plastikcase, som jeg har brugt dem på min Macbook de sidste 2-3 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.