Tjek om dit hus egner sig til solceller

Home / Tjek om dit hus egner sig til solceller

Jeg går lidt og håber, at min næste bil skal være en elbil. Det kræver lige nogle afgiftsændringer, men man må jo gerne planlægge… Èn ting som kunne gøre en elbil endnu mere attraktiv er naturligvis billigere strøm hjemme. Og den kunne komme via solceller. Vi får nok ikke adgang til Teslas solceller inden for den nærmeste fremtid, men mens jeg researchede lidt på andre muligheder, dukkede Sunmapper op. Og det er nu meget smart.

Sunmapper er et project drevet af blandt andet nogle studerende fra DTU. I store træk er det en måde at tjekke, om dit hus egner sig til solceller. Systemet er baseret på et detaljeret 3d-kort af Danmark, leveret at Geodatastyrelsen, og viser på en lækker måde, hvordan dit hus vender i forhold til solen.

Det gratis at prøve, så skriv din adresse ind og se, hvad du ville få ud af en flok solceller på taget. Skulderklap til de involverede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.