Fem iPhone apps du skal have med på rejsen

Home / Fem iPhone apps du skal have med på rejsen

Her får du forslag til 5 apps, som du vil få stor glæde af, når du er ude og rejse. Hvad enten du er på weekend tur til Rom eller på den store jordomrejse, så er det rart at kunne tjekke vejrudsigten, omregne valuta og finde gode og billige hotelværelser. De 5 apps, jeg nævner her, kan hentes ned på din iPhone og standardfunktionerne kan benyttes gratis. Nogle apps tilbyder udvidede funktioner mod betaling, men ofte kan man nøjes med gratis versionen.

Oversæt skrift og tale med Google Oversæt

Det er ikke alle steder, man kan klare sig med engelsk og tysk. Hvis man kommer udenfor de største turistmål, kan man ikke påregne at den lokale befolkning taler andet end deres eget sprog. I de situationer kan det være udfordrende at læse restaurantens menukort eller spørge om vej til det nærmeste hotel, men her kan app’en Google Oversæt hjælpe dig. Google Oversæt kan oversætte tekster til mere end 100 forskellige sprog. Hvis du f.eks. gerne vil vide hvad oksekød hedder på spansk, så indtaster du oksekød og vælger at oversætte til spansk, og straks kan du se at de spanske ord er carne de res. Det er endda muligt at høre, hvordan ordet udtales. Hvis du skal oversætte en skrevet tekst, kan du tage et billede af teksten, og bede app’en oversætte til f.eks. dansk eller et andet sprog, hvis du ønsker det. Du kan selv deltage i Google oversæt fællesskabet og hjælpe med at forbedre oversættelsen.

Kontroller dine flytider og tjek vejrudsigten

En app der er rar at have ved hånden, når du rejser er Flightradar24. Med app’en kan du holde øje med dit flys planlagte afgangstid og estimeret ankomsttid. Flightradar24 viser fly i hele verden. Du kan let finde det fly du skal rejse med, og kontrollere om det ankommer til tiden, eller om det skulle være forsinket. Når flyet er i luften, kan du se hvor højt maskinen flyver, hvor hurtigt der flyves, og du kan se den beregnede ankomsttid. Selvom du ikke selv skal ud at rejse, kan man få meget tid til at gå med at se hvilke fly der er i luften, og hvor de er på vej hen.

Andre apps der er gode at have med, er apps der viser vejrudsigten, som f.eks. VejrRadar. Du kan planlægge dine udflugter ud fra vejrudsigten hvilket er ganske smart. Hvis du f.eks. skal booke en sightseeing-flyvetur hjælper app’en dig med at vælge den rigtige dag. Sightseeing-ture er en fantastisk oplevelse, som du altid kan tænke tilbage på. Forestil dig at flyve over Grand Canyon i en privat helikopter, selvom sådan en tur ikke er mulig for de fleste af os, medmindre du vinder en konkurrence som Ultimate Players Trip.

Omregn til alverdens valuta

Du har sikkert prøvet at stå i en butik og tale med en sælger, mens du febrilsk forsøger at regne dig frem til, om du har fundet et godt tilbud. Der findes mange forskellige valutaomregner apps, der fungerer ganske udmærket. Den app jeg vil fremhæve her hedder Valuta+, og den er meget simpel at bruge. I app’en kan du på forhånd vælge hvilke møntenheder du vil omregne. Det er muligt at vælge flere forskellige valutaer og omregne dem alle samtidig. Hvis du f.eks. vil omregne imellem danske kroner, Euro, engelske pund og US dollars, så vælger du dem. Når du indtaster et beløb ud for en af møntenhederne, så omregner Valuta+ straks til de øvrige valutaer. Hvis du skulle stå i den situation, at du ikke ved, hvilken valuta der bruges der, hvor du befinder dig, så kan Valuta+ via din telefons GPS, også fortælle dig det.

Find billige flybilletter og hotelværelser

Skyscanner-app’en hjælper dig med at finde billige flybilletter og hotelværelser verden over. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste, hvilken dato du vil rejse, hvor længe du vil være væk, og hvor du gerne vil rejse hen. Derefter foreslår Skyscanner forskellige flyafgange og hoteller. Flypriser ændrer sig hele tiden, men med funktionen Prisagent, kan du gemme dine søgninger og holde øje med, hvornår rejsen er billigst. Du kan også bruge Skyscanner-app’en til at foreslå din næste rejse. Funktionen ‘Udforsk’ giver dig en masse forslag til forskellige rejsemål med priser på både fly og hotel, og alle flyrejser og hotelophold kan bookes direkte i app’en. Du kan også bruge Skyscanner på computeren, hvis du synes det er lettere.