Hvad er forskellen på app og hjemmeside?

Home / Hvad er forskellen på app og hjemmeside?

I mange år har vi udelukkende været vant til at arbejde med hjemmesider, når vi er på online. Med det store boom i salget af smartphones og tablets er der med tiden blevet skabt et marked for en ny form for online software – apps. Ordet er en forkortelse for application software og udgør tilføjelsesprogrammer, der kan hentes ned på enten computer, smartphone eller tablet. Men hvad er egentlig forskellen på en hjemmeside og en app?

Hvor en app er et mindre program, der kan tilføjes en enhed, er en hjemmeside en lokation på nettet med minimum en forside og ofte en række undersider, der hovedsageligt består af tekst, billeder og videoer. For at have en hjemmeside er det nødvendigt at købe et domæne hos en host, hvorefter man kan bruge forskellige CMS-systemer til at konstruere hjemmesiden og ellers gøre den lækker via simple tilgange og tricks. Langt de fleste virksomheder vælger at have en hjemmeside grundet de mange fordele, der er forbundet med et sådan træk. Blandt andet skaber en hjemmeside synlighed og ofte også mere salg i virksomheden.

Som supplement til deres hjemmeside, udvikler mange virksomheder apps. Apps kan have meget af det samme indhold og mange af de samme funktioner, som dem der kan findes på en virksomheds hjemmeside. Tager vi for eksempel et kig på appen fra casino Maria, står det klart, at spiludbyderen har skabt en app, der har mange ligheder med deres hjemmeside. Her tilbyder man de samme spil, som dem, der kan findes på hjemmesiden samtidig med, at man kan logge ind på sin personlige profil med de samme oplysninger, som dem man bruger på en desktop. En lignende tilgang benyttes af LinkedIn, der har udviklet en app, hvor man ligeledes har adgang til sin personlige profil samt adgang til mange af de funktioner, der er at finde på hjemmesiden.

Af og til kan man dog havne i en situation, hvor det er tydeligt, at der kan være begrænsninger forbundet med en app. Blandt andet blev Danske Bank for en del år siden kritiseret for at have udviklet en app, der manglede essentielle funktioner. Det blev der siden hen rettet op på, hvilket understreger, hvorledes virksomheder kontinuerligt har mulighed for at forbedre deres apps og gøre dem mere funktionelle og brugervenlige. Indtil der er rettet op på diverse fejl og mangler, kan det dog stadig være en fordel at have adgang til en computer og hjemmeside.