Den bedste amerikanske burgeropskrift

Home / Den bedste amerikanske burgeropskrift

Burgere i Danmark bliver ofte alt for indviklede. Vi kommer avokado og peberfrugt i ciabattabrød, og kalder det en burger, men resultatet er meget langt fra en original, amerikansk hamburger eller cheeseburger. Opskriften her på siden er tilpasset efter en lang række amerikanske opskrifter, sådan at den let og hurtigt kan produceres i Danmark – med danske råvarer. Det har taget en del forsøg, men nu er den på plads. Den minder om et kryds mellem Shake Shack, Five Guys og In-and-Out, hvis du går op i den slags.

Hvis du er til den originale, amerikanske burger med blød bolle, så er den her lige i skabet. Og den er faktisk ret hurtig at lave. Jeg ved, at nogle at ingredienserne lyder lidt skæve i forhold til vores normale danske køkken. Men prøv det af – det vil du ikke fortryde.

Ingredienser

 • Hakket oksekød fra Føtex / Bilka, ikke fra frost og med fedtprocent på 16 – 20 % (vigtigt!)
 • Store, modne tomater
 • Teboller fra Dansk Supermarked eller bløde burgerboller fra Coops bagere (også vigtigt)
 • Update: Det er nu muligt at købe brioche-boller i Danmark, så bruge bare dem i stedet for ovenstående
 • Salat (type efter ønske, ikke rucola!)
 • Løg
 • Ost (fx mature cheddar)

Dressing

 • Sød sennep
 • Heinz ketchup
 • Mayo
 • Et par Pickles
 • Halv teske hvidløgspulver (fås i de fleste supermarkeder)
 • Halv teske paprika
 • Knivspids cayennepeber

Fremgangsmåde

Step 1

Kødet formes til bøffer – nænsomt. Det vil sige, at man rører så lidt ved kødet som muligt. De må gerne være firkantede, direkte fra pakken. Hemmeligheden ved den gode bøf er fedtprocenten i kødet. Vi er fedtforskrækkede herhjemme, men smagen sidder i fedtet, og det er en meget vigtig ingrediens (og det er i øvrigt ikke så farligt, som vi tror, se denne artikel i The Economist). Bøfferne skal være så tynde som det næsten er muligt, men MAS IKKE FOR MEGET. De skal være lidt luftige inden i, for der dannes saftlommer af fedtet, og det tilføjer meget til smagsoplevelsen.

Step 2

Dressingen laves. Kom 2 spsk. ketchup, 2 spsk. sennep og 4 spsk. mayo i en blænder. Kom også skiveskårne pickels (ca. 2 stk) ved samt hvidløgspulveret, pabrika og cayennepeberet. Blitz det hele til det ligner en burgerdressing. Hvis du laver mange burgere, så lav mere dressing.

Step 3

Løg skæres i skiver. Gem et par skiver til burgeren, og kom resten på en pande med lidt olie, sukker og salt. Steg dem ved lav temperatur indtil, du har en fin lille bunke bløde løg. Hvis du er utålmodig, så går det hurtigere med løg i tern.

Step 4

Kom groft salt på bøfferne lige inden stegning, og steg eller grill dem! Hvis det er sommer, så brug grillen, direkte varme i 3-4 minutter per side. Hvis du har en støbejernspande, så kan den også bruges indenfor. Samme stegetid, god høj varme. Målet er at skabe en karamelliseret overflade, så du får lidt knas på bøffen. Det hedder i øvrigt Maillard-reaktionen. Når du har vendt bøfferne, så kom en skive ost på, så den smelter på varmen.

Step 5

Halver bollerne og grill dem hurtige på INDERSIDEN. Kun indersiden.

Step 6

Spred dressing på den nederste del af bollen, og placer den varme bøf ovenpå. Varmen fra bøffen vil nu gøre den bløde bolle lun og dejlig squishy. Placer ovenpå bøffen et par gode skiver tomat, løgene og en skive salat. Kom låg på.

Step 7

Done! Nyd din burger eller cheeseburger! Den skal spises varm – så gæsterne venter ved grillen, ikke omvendt ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.